Érdekességek

8 olcsó és csajos jelmez ötlet, amivel tarolni fogsz az iskolai farsangon

Szerző: Szabó Annamária (11.A)

A farsang ünnepe a tél búcsúztatása és böjt előtti napok időszaka. Más néven karneválnak hívják. Hazánkban a kereszténység felvevése után jött be, de rengeteg benne a pogány es a keresztény vonal is. Magyarország egyik legérdekesebb népszokása a busójárás, ami a Mohács körül lakókra jellemző leginkább. Ilyenkor az emberek színes és otromba maszkokban zajongva próbálják elriasztani a telet. Az alakoskodók hamut szórnak szét, hogy távol tartsák a rossz szellemeket. A végén szalmabábut égetnek a tél halálát jelképezve.

Ezekben az időkben már inkább csak beöltözünk, esetleg farsangi bálokra megyünk. Az iskolánkban szintén van minden éven farsang, ezen a napon a diákok beöltöznek valami számukra tetszőnek és a zsűri osztályonként választja ki a legjobb csapatot. Ha még nincs ötleted, hogy minek is öltözz be, akkor itt van néhány tipp:

1.Görög istennő

Könnyű kivitelezni egy fehér lepedővel. Pár ékszerrel, övvel és egy kis kreativitással igazán nőies kosztümöt tudsz belőle varázsolni.

2. Papír Barbie

Ehhez nem kell más, mint papír és idő.

3. Mary Poppins

4. Egy kis sminkkel jól fel tudod hívni magadra a figyelmet és eléred, hogy ne foglalkozzanak a ruháddal, végül is olyan, mint egy maszk.

5. Hermione Granger

6.Wednesday Adams, az Adams family-ből

7. És végül itt egy videó, ami tele van jelmez ötletekkel eredetileg Halloween-ra, de youtube-on rengeteg ilyet találhattok.

Szerintem ez az ünnep szép hagyomány. Kíváncsi vagyok, hogy is zajlik egy busójárás a gyakorlatban. Jó egy ilyen ünnep, mert valamennyire elszabadulhatnak az emberek egy kicsit ilyenkor.

Remélem, hogy segíthettem nektek ezzel és kaptatok egy kis inspirációt. Sok sikert az iskolai jelmez versenyhez!

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza