Érdekességek

Huszonöt oldal, ahol a legjobb ingyenes online kurzusokat találjátok

Hogyan tanulhattok nyelveket vagy programozást teljesen ingyen, online?

A Lifehack egy listában gyűjtötte össze a huszonöt legjobb oldalt, ahol ingyenes online kurzusokat találtok.

Coursera

Ezen az oldalon a világ legjobb egyetemeinek ingyenes online kurzusait találhatjátok meg, de múzeumok és kulturális intézmény tanfolyamait is megtalálhatjátok. A Coursera nagyon népszerű, nem véletlenül.

© coursera.org

Open Culture

Az Open Culture oldalon több mint ezer előadást, videót és podcastot találhattok. Sok olyan anyag van, amelyet csak az egyetemek saját oldalán találnátok meg, azonban itt keresgélés nélkül rálelhettek a titeket érdeklő tartalmakra.

Udemy

Ezt az oldalt sokaknak már be sem kell mutatni. Az Udemy ingyenes tanfolyamai hasonlóak a Courserához, többek között idegen nyelveket és programozást is tanulhattok. Az oldalon az ingyenes kurzusok mellett fizetős tanfolyamokat is találhattok.

Alison

Az Alison egy olyan oktatási platform, ahol bizonyos képzések elvégzése után akár tanúsítványt is kaphattok a tudásotokról. Elsősorban üzleti, technológiai és egészségügyi tanfolyamokat kínál, de nyelvtanfolyamokat is találhattok rajta.

© online.stanford.edu/courses

Így akár világhírű egyetemeken is tanulhattok

Nem csak a Stanford, Harvard és a Yale oldalain találhattok ingyenes kurzusokat, hanem a Barkeley, az MIT és az Oxford is sok tanfolyamot kínál ingyenesen: podcastok vagy videós anyagok segítségével tanulhattok.

Inkább a programozás érdekelne?

Több olyan külföldi oldal is van, amely a programozással és kódolással foglalkozik. Ilyen például a Codecademy, ahol nem csak tanulhattok, hanem gyakorolhattok. A Code pedig gyerekbarát is: ingyenes online tanfolyamokat kínál kifejezetten osztályok számára informatikai témákban. Ilyen például az alkalmazásírás, a robotika és a Javascript is.

© kids.nationalgeographic.com

Fun Brain

A Fun Brain jó lehetőség azoknak a gyerekeknek, akik szívesen tanulnának online. Az oldal főleg a játékokra és szórakoztató rejtvényekre koncentrál különösen matek és az olvasás terén.

Ha még több ingyenes kurzust kerestek, a Lifehack listájában számtalan olyan oldalt találhattok, ahol különböző témákban mélyülhettek el.

Forrás: www.eduline.hu

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza