Hírek

Rendészeti tanulóink szakmai kiránduláson vettek részt

Szerző: Szabó Dominika (10.C)

A Kandó rendészeti ágazatának tanulóiként 10.C és 11.C osztályosként ellátogathattunk a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba.

Reggel 10-kor kezdődött az első programunk, ami csoport fogadás és tájékoztatás volt. Ezután megtekintettük a bűnügyi szakkabinetet (olyan mint az egyetemi kar), ismertették velünk, hogy mivel foglalkoznak azok akik a bűnügyi szakterületre kerülnek. Egy szituációs szobát is megmutattak, amihez különféle történeteket találnak ki, és úgy rendezték be, mint egy igazi kis lakást, itt gyakorolják azokat az eseteket, amik az életben legtöbbször előfordulnak.

A továbbiakban megnéztünk egy kollégiumi szobát. Következő állomásunk a csapatszolgálati kabinetbe vezetett, ahol elmesélte az osztályvezető, hogy hogyan tanítják a  csapatban való munkát és az együttműködést, kipróbálhattuk a csapatszolgálati eszközöket, mint például a pajzsokat, gumibotokat és a védőfelszereléseket.

Miután végeztünk, már vártak minket a szituációs szakkabinetben, ez egy kis „falu" utcájának van berendezve (kocsma, rendőrség, parkoló és park) itt egy igazoltatást mutattak be nekünk az első éves tanulók. Végig vezettek a helyszíneken, majd egy tanterembe gyűltünk össze, itt is tájékoztattak, hogy mivel foglalkoznak, mit tanítanak és hogyan hajtják végre a feladatokat a tanulók.

Meglátogattuk az iskolatörténeti múzeumot, ahol sok régi érdekes dolog volt. A múzeumi utunk után finom és bőséges ebédet kaptunk szaloncukorral. 12.50-től a felvételi eljárásról és a többlet pontokról tájékoztattak. Ahogy itt végeztünk a tornateremben kifejtették nekünk, hogy milyen kemény testnevelés órára számíthatnak az ide jelentkezők, milyen modulok alapján haladnak és azokon belül mit tanulnak. A legutolsó programunk pedig a szituációs lőtér bemutatása volt. A programok vége után köszönetet mondtunk a csoportvezetőnknek és elindultunk a busszal vissza Záhonyba.

Sok hasznos információt tudtunk meg. A programok érdekesek voltak, nem unatkoztunk egyik megállónál sem. Köszönettel tartozunk Sipos József és Vass Levente Tanár uraknak, hogy lehetővé tették nekünk ezt a kirándulást.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza