Érdekességek

Így jelentkezhetsz Kárpátaljáról középiskolánkba

Iskolánk OM azonosítója: 203043

Logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző: 4001

Vasútforgalmi szolgálattevő: 4002

Vám- jövedéki és termékdíj ügyintéző : 4003

Közszolgálati ügykezelő: 4004

Ha nem boldogultok a jelentkezéssel, szívesen segítünk, gyertek be az iskolába!

Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a tanulóknak, akik a határon túlról jelentkeznének hozzánk (Magyarországra) az általános iskola elvégzését követően. Intézményünkben jelenleg is tanulnak Kárpátaljáról származó fiatalok, és reméljük, hogy ez a jövőben sem fog változni.
Ha Kárpátaljáról szeretnél hozzánk jelentkezni, egyéni jelentkezés benyújtására lesz szükség.
A felvételi lapok kitöltését neked, illetve a szüleidnek önállóan kell kezdeményezni, ha jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonyod, azaz ha jelenleg külföldi intézménnyel állsz tanulói jogviszonyban.
Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) neked, illetve a szüleidnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra a kiválasztott iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.
Mivel oktatási azonosítóval valószínűleg nem rendelkezel, ezért a középfokú felvételi eljárásban szükséges oktatási azonosító számot a program automatikusan generálja majd, annak külön igénylése nem szükséges a felvételi eljárás során.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁTOK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.
Tanácsoljuk, hogy a jelentkezés során stabil internet kapcsolatot használj, és legyen teljesen feltöltve, vagy ehálózatra dugva az eszköz amelyen a jelentkezést bonyolítod, mert problémát okozhat egy megszakadt internetkapcsolat, vagy egy lemerült laptop a folyamat közben.

Mutatjuk hogyan jelentkezhetsz:
1. Hozz létre egy felhasználói jogosultságot az Oktatási Hivatal honlapján. Amennyiben már korábban regisztráltál a fenti linken, ez a lépés kihagyható, és a korábban létrehozott jogosultsággal használhatod a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot.
Ha még nem regisztráltál, akkor az Oktatási Hivatal Honlapján a jobb felső sarokban található bejelentkezés/regisztráció fülre kattintva, az alábbi ablak fog megjelenni, kattints a regisztráció gombra.

Írj be egy általad választott felhasználónevet, add meg az email címed, pipáld be a bekarikázott részeket az alábbiak szerint, majd kattints a regisztrációra.

Ekkor az email címedre kapni fogsz egy aktiváló emailt, amelyben kattints a Regisztráció megerősítése szövegre. Ekkor megjelenik egy ablak, amelyben meg kell adnod egy általad választott jelszót az alábbiak szerint, majd kattints a jelszó mentése gombra, készen is vagyunk a regisztrációval.

2. A létrehozott jogosultsággal lépj beKIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületére. Itt add meg az előbb regisztrált felhasználóneved és a jelszavad.

3. A program súgó gombjára kattintva töltsd le a program felhasználói útmutatóját, és alaposan tanulmányozzátok át a szüleiddel, mielőtt megkezditek a jelentkezést. 15 oldal, de nem kell megijedni tőle, rengeteg hasznos és fontos információt tartalmaz, amely megkönnyíti és meggyorsítja a jelentkezésed elküldését.

4. A felhasználói útmutatóban leírt módon rögzítsétek az adatokat a programban.

5. A felhasználói útmutatóban leírt módon adhatod meg az

  • általános iskolád adatait (nem kötelező)
  • személyes és értesítési adataidat
  • tanulmányi adataidat
  • továbbtanulási adataidat (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét)

Iskolánk OM azonosítója: 203043

Intézményi kódok:

Logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző: 4001

Vasútforgalmi szolgálattevő: 4002

Vám- jövedéki és termékdíj ügyintéző : 4003

Közszolgálati ügykezelő: 4004

6. Fontos, hogy minden tanulót csak egyszer rögzítsenek a KIFIR rendszerben, és egy helyen rögzítsék az összes megjelölni kívánt tanulmányi területet. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy amennyiben többször kerülsz rögzítésre a KIFIR rendszerben, úgy az akadályozza az adataidnak és jelentkezésednek a feldolgozását.

7. A szükséges adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat.(Kérjük, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzétek meg a felvételi eljárás végéig.)

A felvételi lapokat aláírás után, (célszerűen könyvelt postai küldeményként) 

legkésőbb 2019. február 18-án (éjfélig)

postára kell adni a következők szerint:

  • a jelentkezési lapokat a kiválasztott iskolákba, vagyis az intézményünkre vonatkozó jelentkezési lapot iskolánk címére kell küldeni (címünk: Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma, 4625 Záhony, Kárpát út 4.)
  • a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatal győri feldolgozó központjába – Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.

Ha még kérdésed van, az alábbi linkeken további információkat találsz:

Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban, tanulmányozzátok át az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2018/2019. tanév)/Felvételi a középfokú iskolákban a 2018/2019.tanévben menüpont alól letölthető tájékoztató kiadványt. A kiadvány részletes áttekintést nyújt a felvételi eljárás menetéről és az eljáráshoz kapcsolódó határidőkről.

A középfokú beiskolázással kapcsolatban – a külföldi és a külföldről hazatérő jelentkezőket érintő – leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszokat a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2018/2019. tanév)/A külföldi és a külföldről hazatérő jelentkezők részvétele a középfokú felvételi eljárásban című cikkben érhetik el.

A középfokú felvételi eljárás feladatainak időrendi áttekintése a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2018/2019. tanév)/A középfokú felvételi eljárás feladatainak időrendi áttekintése útvonalon elérhető cikkből tölthető le.

A középfokú felvételi eljárásra vonatkozó jogszabályok, közlemények szintén a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás menüpontban, a Jogszabályok, közlemények linkre kattintva érhetők el.

Forrás: www.oktatas.hu

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza