Érdekességek

Ha kollégista vagy Záhonyban, jól jön, ha ismered ezeket a helyeket

Mindenki számára nehéz, amikor ismeretlen helyen kell megállnia a helyét, főleg akkor, ha az új környezetben nem ismeri a lényegesebb helyeket, vagy hogy hol tud bizonyos dolgokhoz hozzájutni.
Én nagyon örültem volna annak, ha valaki megismertette volna velem ezeket a helyeket, amikor Záhonyba jöttem. Most szeretnék segíteni az új diákoknak, hogy tudják miért hová érdemes menni.

Tanszerek, hasznos iskolai kellékek
Főleg a szeptemberi időszakban fontos a megfelelő felszereltség, ahhoz hogy új tanévet kezdhess. Megesik, hogy év közben frissítened kell a tanszereiden, ebben az esetben keresd fel a Papír írószer boltot az Ady Endre úton. A választék széles az iskolához szükséges összes fontos dolgot megtalálod.

Ruhák, divatcikkek
Főleg a lányok számára lehet fontos az, hogy néha el tudjanak menni shoppingolni és ruhaválogatás közben kikapcsolódni, a városban erre is van lehetőség. Az Ady Endre és az Alkotmány út kereszteződése közelében azonnal van két üzlet is ahol erre alkalmad nyílhat: a Borostyán üzlet és a Ruházat üzlet.

Ajándékok, kiegészítők
Elfelejtettél ajándékot venni barátodnak/barátnődnek? Ne légy ezért szomorú, Záhonyban van lehetőséged bepótolni az elmaradást. Az állomáshoz vezető úton megtalálod a Calathea Csodavirág-Záhony üzletét, ahol virágokat, szobakiegészítőket vehetsz, és széles körben válogathatsz ajándéktárgyak közül.

Ügyintézés, gyógyszerek…
Meglehet, hogy hivatalos ügyeket kell elintézned, de nem tudsz hazamenni, ebben az esetben menj el az állomás közelében lévő Kormányhivatalba (Európa tér 20.), ami az állomástól nem messze, balra található, itt kérhetsz például NEK azonosítót a diákigazolványhoz, személyi igazolványt/útlevelet készíttethetsz.

Ha beteg vagy, akkor az Ifjúság úton találod a Gyermekorvosi rendelőt. Ha pedig gyógyszert akarsz vásárolni vagy receptet akarsz beváltani, akkor a Forrás Gyógyszertárát keresd fel az Ady Endre úton.

Kaja
A végére hagytam a legfontosabbat, azt, ami nélkül egy kollégista nem képes az életben maradásra, ez pedig nem más, mint az ebédet vagy vacsorát kiegészítő nasi. Nincs olyan ember, aki mindent megeszik még akkor sem, ha kollégista, és bizony az is előfordulhat, hogy az étel mennyiségével vannak gondjaid. Ebben az esetben kínálkozik a legtöbb lehetőséged, hogy ezt megoldd.
Az Ady Endre úton végig helyezkednek el a különféle élelmiszer- és csemegeboltok, mint a Csillag csemege, az Albán Pékség vagy a Coop üzlete. A Krúdy Gyula utca végén pedig a város legnagyobb üzletét a Penny Marketet találhatod.

Hiszem, hogy ezek a helyek fontosak lehetnek majd a számodra, hiszen itt megoldhatod ügyes-bajos dolgaidat. A legnagyobb előny nekünk, kollégistáknak, hogy Záhonyban mindent megtalálunk néhány lépésen belül.

Szerző: Csákány Martin

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza