Hírek

Így zajlott a Szalagavató ünnepség a Kandóban

A végzősök életében talán az egyik legnagyobb horderejű dolog a szalagavató ünnepség, amelynek hagyománya csaknem 200 évre nyúlik vissza. Bár régen másképp ünnepelték, de a lényeg nem változott. A szalagavató a végzősökről szól, ezen a napon szórakoztató előadásokat mutatnak be a nagyközönségnek, a szívük fölé szalagot tűznek, amely szimbolizálja a felnőtté válást, az iskolához való tartozást, ugyanakkor az elválás jelképe is egyben. Maga az esemény örömteli, az odavezető út izgalmas, de felkavaró lehet azok számára, akiknek itt kell először színpadra állniuk.
Nem volt ez másképp iskolánkban sem, már szeptemberben megkezdődtek a próbák, és megtelt a levegő idegfeszítő várakozással.
Végül pontot téve a több hónapos felkészülés végére 2018. november 17-én 16 órától került megrendezésre a Szalagavató ünnepség.
Aznap a záhonyi Művelődési Ház nézőtere csordultig megtelt vendégekkel, több száz kíváncsi szempár izgatottan fürkészte a színpadot, és várta a kezdést.
Szabó Dominika 10.C osztályos tanuló vezette a műsort, szavai után felcsendült a Himnusz, majd Csákány Martin Elemér 12.A osztályos tanuló Reményik Sándor: Akarom című versét adta elő.

Bodnár Attila Sándor, iskolánk igazgatója ünnepi beszédet mondott.
Először az osztályfőnököknek (Bertáné Zámbó Zsuzsanna, Gyüre Róbert, Józan Kornélia), majd a diákoknak, és végül a tanáraiknak került feltűzésre az iskolát jelképező szalag.

Az ünnepség második részét Boriné Pokol Szilvia tanárnő vezénylésével az énekkar felemelő zeneszámai nyitották, Koncz Zsuzsa Ég és föld között, majd a Piramis együttes Szállj fel magasra című dalaival.

Valószínűleg a legnehezebb dolga a 12.A osztálynak volt, hiszen ők kezdték a 12.-esek műsorát bécsi keringővel, amelyben a nagy könyv szerint megírva csodás ruhában különleges koreográfiát táncoltak és elbűvölték a közönséget.

Igazán jól szórakoztunk a 12.C osztály kisfilmjén, remekül összefoglalta az osztályuk utóbbi néhány évét, a sörtáncuk pedig kalapcserélős és pofozkodós jelenetekkel garantáltan mosolyra késztette a nézőket.

Majd ismét a 12.A osztály következett Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című művének át-dolgozásával. Biztos vagyok benne, hogy a közönségben helyet foglaló szülők remekül szórakozhattak, hiszen szinte minden szülő és gyermek között elhangoztak már az előadásban hallott humoros mondatok.

A 12.B osztályt a Diszkópatkányok című film ihlethette meg, egy kisfilmben megmutatták nekünk, hogyan jutnak el a szalagavató ünnepségre, a filmre hajazó fenékre csapós táncukat viszont élőben láthattuk, olyan mókás volt a műsoruk, hogy az egyszeri néző szemébe szinte könny szökött a jókedvtől.

Amitől viszont fetrengett a közönség a nevetéstől, az Csákány Martin Elemér (12.A) és Bökönyi Richárd (12.C) tanulók Markos-Nádas duo Katonadolog című mulattató jelenetének átdolgozása volt. A két diáktól már több alkalommal láthattuk ezt az előadást, de ez idővel csak még kiforrottabb és mulattatóbb lett.

A 12.A osztály sem maradt ki a kisfilmekből, ők is készítettek képekből összeállított videót legjobb pillanataikról, mely néhol mulatságos, néhol viszont szinte könnyeket csalt az ember szemébe.
Természetesen minden osztály készült keringővel, hiszen melyik lány ne szeretne gyönyörű abroncsos ruhába bújni. Ennek megfelelően a 12.C osztálynak is sikerült elvarázsolni a publikumot az angol keringőjük mesés látványvilágával.

Ismét iskolánk népszerű humorista duója következett, Csákány Martin Elemér (12.A) és Bökönyi Richárd (12.C) személyében, ezúttal az adóbevallás kitöltéséről szóló Novobánczky Sándor: Tombor Bözse című jelenetét gondolták újra, és roppant jól tették, mert felejthetetlen pillanatokat okoztak nekünk a süvítő poénokkal.

Ezután egy kicsit komolyabb vizekre eveztünk, Jóni Angelika 12.B osztályos tanuló Volt egy régi december című dalt adta elő nekünk az Anasztázia című filmből háttértáncosokkal kísérve.

Rendhagyó módon a rendészeti ágazaton tanulók önvédelmi bemutatójának egy részletét is láthattuk a 12.C osztály részvételével. Élőben végignézhettük, ahogyan egy ütéssel és rúgással cserepet és téglát törnek a szemünk előtt, és amelyet a közönség kitörő tapssal fogadott. Ezzel a bemutatóval köszönték meg az önvédelmet tanító tanárok Lesku István és Markó László munkáját.

A 12. B tanulói bemutatták nekünk, hogyan élik mindennapjaikat az iskolában. Megtudtuk ezekre a kérdésekre a választ: Ki fedezte fel Amerikát? Miért jár szobafogság, ha az édesanyád felismeri a kézírásodat a hóban? (Kedves Olvasó! Ezeken a kérdéseken biztosan elmosolyodtál, ha láttad az előadást, mert Te tudod a választ.)

Volt már sörtánc, és most következett a 12.A osztály előadásában a matróztánc, jópofa koreográfiával örvendeztettek meg minket.

Végül a 12.B osztály bécsi keringőjét láthattuk, mely nem maradt el a többi osztályétól, néhány perc erejéig a régi bálok és a gyönyörű abroncsos ruhák világába repítettek minket.

A 12. évfolyam köszönetet mondott tánctanáruknak, Galambosi Krisztiánnak, aki a végeredményt látva kiváló munkát végzett.

Utolsó műsorszámként a 12. évfolyam tanulói a Bon Bon együttes Örökre a szívedben című dalát énekelte el, mely tagadhatatlanul szíven talált mindenkit.

Az ünnepség befejezéseként elénekeltük a Szózatot, azonban itt még korántsem volt vége a napnak, ugyanis megkezdődött a bál az eddigi legtöbb résztvevővel.
Idén (reméljük hagyományteremtő módon) a nemzetközi diáknap margójára első alkalommal került megrendezésre Bálkirálynő választás, melynek a célja az volt, hogy egy olyan tanulót válasszunk ki, aki tanulmányi eredményével, közösségi munkájával motiváló lehet és példaképként állhat a diáktársai előtt. A választás két fordulóban zajlott. Az első fordulóban az iskola 9.-14. évfolyam tanulói és tanárai szavazhattak, végül 9 jelölt közül Horváth Petra, Szabó Annamária és Varga Boglárka jutott tovább.

A bálon Bodnár Attila Sándor igazgató úr ismertette a Bálkirálynő választás előzményét, és a szavazás módját, majd a bál kezdetén levetített kisfilmek alapján a résztvevő vendégek a három jelölt közül egyvalakire adhatták le voksukat.
Miután lezárult a szavazatok leadása, kezdetét vette a vacsora és közben a szavazatszámlálás.
A fergeteges hangulatról és a talpalávalóról Feskó Csaba zenész (volt diákunk) gondoskodott, aki a vacsora közben és a Bálkirálynő koronázásáig biztosította a zenét.
A szavazatszámlálás befejeződött, a Bálkirálynő Választás eredményhirdetésére 9 óra magasságában felfokozott hangulatban került sor, hiszen már mindenki tűkön ült, hogy megismerje a végeredményt. Végül Bodnár Attila Sándor igazgató úr kihirdette, hogy a Bálkirálynő címet Horváth Petra nyerte el, Udvarhölgy címet pedig Szabó Annamária és Varga Boglárka vihette haza. Az eredményhirdetést hatalmas taps és üdvrivalgás fogadta.

Fotó forrása: Darvai Fotó, Kisvárda

A ceremóniát követően folytatódott a hajnalig tartó mulatozás, melyet csak a tombola sorsolás szakított meg, illetve a táncban megfáradtak számára egy kis töltött káposzta evés.

Szeretnénk megköszönni:
• a Szülői Munkaközösség tagjainak a kitartó munkát, a rengeteg segítséget, amellyel biztosították a rendezvény létrejöttét,
• minden 12.-es diákunknak a ragyogó műsort,
• az osztályfőnökök fáradhatatlan támogatását és szervezését,
• Tóthné Tihanyi Erika tagintézményvezető-helyettesnek a műsor koordinálását,
• a műsorban résztvevő minden diákunk és tanárunk elkötelezett munkáját,
• a káprázatos koreográfiákat Galambosi Krisztiánnak,
• a bál szervezését Molnár Lívia tanárnőnek, minden közreműködő és báli dekorációban résztvevő pedagógusnak, dolgozónak és szülőnek,
• az ízletes ételt, amelyet iskolánk dolgozói készítettek.

Szintén köszönettel tartozunk mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a műsor és a bál létrejöttét, vagy jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt.
Ismét bebizonyosodott, hogy Kandósnak lenni jó, reméljük felejthetetlen élményben volt része mindenkinek.

Kattints a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd megnézni!

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza