Hírek

A Rákóczi Szövetség Gloria Victis rendezvényén és történelmi vetélkedőjén vettek részt tanulóink

A Rákóczi Szövetség 2018. márciusában hirdette meg országos felmenő rendszerű történelem vetélkedőjét. Az első írásbeli fordulót június 13-ig kellett teljesíteni a diákoknak.

Intézményünkből három csapat pályázott és rengeteg munkát fektettek a feladatlapok kidolgozásába. Végül Szabó Annamária, Bökönyi Richárd és Horváth Petra hármasa jutott be Jakab József történelem tanár felkészítésével az országos középdöntőbe.

A Gloria Victis eseményeire hagyományosan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen került sor, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére megrendezett megemlékezésekkel együtt.

A háromnapos eseménysorozat első estéjén a tanulók zongorakoncerten vettek rész az Erkel Ferenc Színházban. Másnap október 22-én került sor az írásbeli középdöntőre. A feladatok próbára tették a lexikális tudásukat és a történelmi források ismeretét. Nem voltak könnyűek. Délután részt vettek a Műegyetem központi megemlékezésén, majd lélekben felemelő fáklyás felvonulásra került sor az 1956. október 23-i diáktüntetés útvonalának egy részén az egyetem főépületétől a Bem térig. Az ünnepség után rövid koncertet adott a Beatrice.

Az október 23-án sorra kerülő döntőbe nem jutottak be, ennek ellenére az eseményt végig követték és szurkoltak diáktársaiknak. A csapatunk végül a 273 induló közül az 50. helyen végzett. A harmadik nap végén élményekkel feltöltődve tértek haza versenyzőink.

Köszönjük diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Józsefnek az elhivatott munkát.

Az eseményről készült képek: