Érdekességek

Diplomásként is tanulhattok OKJ-s képzésen ingyen? Itt a válasz!

Szívesen tanulnátok még, de már mind a tizenkét államilag finanszírozott féléveteket elhasználtátok az egyetemen az alap- és a mesterdiploma megszerzéséhez? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

OKJ-s képzésen még tanulhatok ingyen, ha a diploma megszerzése után nem találtam meg azt a munkát, amiről álmodtam?

Diploma után is van ingyenes OKJ-s képzés, ugyanolyan feltétlekkel szerezhetsz OKJ-s szakképesítést, mint azok, akik egyáltalán nem tanultak felsőoktatási intézményben.

A diploma ugyanis – az OKJ-s képzés ingyenessége szempontjából – nem számít szakképesítésnek, vagyis az új szabályok szerint a diploma megszerzése után akár két képzésen is tanulhattok állami támogatással.

A dolog egyébként fordítva is igaz: ha OKJ-s szakképesítést szereztetek, attól még tanulhattok állami ösztöndíjas hallgatóként valamelyik egyetemen vagy főiskolán, ha eléritek a felvételi ponthatárokat.

Melyek a legnépszerűbb képzések?

Elsősorban azokon a képzéseken jelennek meg a diplomások, amelyek előfeltétele az egyetemi, főiskolai diploma, vagy érettségivel elkezdhető felsőfokú közép- vagy emelt szintű tanfolyamokról van szó. A diplomások körében kedvelt képzések a pénzügyi témájú tanfolyamok: például a pénzügyi és számviteli ügyintéző, a mérlegképes könyvelő, az adótanácsadó képzések.

Forrás: www.eduline.hu

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza