Hírek

Móka és kacagás a retro jegyében

2018. május 23-án délután zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház aulája. Május a retro jegyében telt. A nagyszabású május elsejei felvonulás, a Pedagógiai Szakszolgálat által kezdeményezett jótékonysági disco folytatásaként retro délutánnal zártuk a hónapot. A Kandós Diákszínkör kezdeményezésére kiállítással egybekötött retro kabaré szórakoztatta a megjelenteket.

A rendezvény a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma és a civilszervezetek támogatásával valósult meg. A Tegyünk Együtt Záhonyért, a Záhonyi Nők Egyesülete, az Aphasia - Stroke Alapítvány a Gyógyulásért, a Gesztus Közhasznú Egyesület és a Művelődési Ház együttműködésének köszönhetően színvonalas, vidám délutánnak lehettek részesei a jelenlévők.

A Móka és kacagás a retro jegyében című előadásunkkal egy kis időutazásra invitáltuk a nézőket.
Soós László iskolánk volt diákja a Szól a rádió LGT számmal már a műsor kezdetén nagy közönségsikert aratott.

A diákszínkör tagjai az elmúlt évtizedek legendás kabaréjeleneteiből és slágereiből nyújtottak ízelítőt. Naftalin Ernő, a híres Ötletológus az Egy szerencsés néző jelenetben egy szerelmes pár jövőjét próbálta kifürkészni. A Társbérlet bohózatból megtudhattuk, hogy mennyi bonyodalmat tud okozni, ha a lakáshivatal szeszélye folytán idegenek kerülnek egy fedél alá. A Katonadolog és az Adóbevallás paródiák sem kímélték a rekeszizmokat.

Az előadás ötletadója, a kabaréjeleneteket válogatta és a főbb szerepeket játszotta: Bökönyi Richárd. Főszereplők: Kiss Olívia Tímea, Csákány Martin Elemér, Antal András.

A műsorban felléptek az Aphasia Stroke Alapítvány és a Gesztus Közhasznú Egyesület gondozottai is. Fabu András Dávid közismert Szécsy Pál számmal, a Carolinával énekeltette meg a közönséget. A Vers mindenkinek című műsort felidézve hallhattuk Csáki László tolmácsolásában Weöres Sándor Ha a világ rigó lenne című költeményét. Az interaktív előadás során nemcsak rekeszizmainkat tornáztathattuk meg, hanem izmainkat is Papp Lászlóné irányításával és a Nőszövetség tagjaival közösen a TV torna zenéjére.

A fináléban szinte mindenki együtt énekelte az Azok a boldog szép napok című számot, a bátrabbak táncra is perdültek. Vidámság, jókedv, kacagás töltötte meg a termet.

A rendezvény végén Helmeczy László polgármester úr és Márkus Istvánné a Tegyünk Együtt Záhonyért vezetője köszönetét fejezte ki a program szervezőinek.

Köszönet Papp Lászlónénak, Kovács Zoltánnénak, Tóth Ferencnének, Márkus Istvánnénak az aktív együttműködésért, Balláné Kertész Ildikónak a Művelődési Ház nyújtotta segítségért, és köszönet mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Ezúton szeretnénk megköszönni állandó segítőnknek, Vince Bélának a hangtechnikát, Vass Leventének a plakáttervet, a videózást, valamint Barati Bélának a közreműködést.

A retro délutánt vendéglátással zártuk. Zsíros kenyérrel, zserbóval, házilag készített üdítővel kínáltuk a megjelenteket. Jókedvűen, feltöltődve, élményekben gazdagodva térhettünk haza.

Szerző: Almásiné Forgács Éva

Nézd meg a rendezvényről készült videót: